Cum să fii cea mai bună variantă a ta?

octombrie 15, 2021 0 Comments

Mulţi dintre noi am avut momente când voiam să fim perfecţi într-un anumit domeniu. Dar ce e perfecţiunea? Există? Perfecţiunea este un termen atât de vag. Cum poţi atinge perfecţiunea dacă nu o poţi măsura?

Ei bine, nu poţi. Dar întotdeauna poţi fi mai bun! Poţi fi cea mai bună varianta a ta, dar pentru asta e nevoie să urmăreşti anumiţi paşi.

  • Domeniile în care te poţi dezvolta rapid sunt acelea care te pasionează. Găseşte-ţi talentele şi pasiunile şi încearcă să le dezvolţi. Nu încerca să faci ceva doar pentru că ceilalți o fac. Nu te conforma cu obişnuitul când poţi fi extraordinar. Dacă sunt persoane înaintea ta care au reuşit, sigur poţi reuşi şi tu. Iar dacă nu a reuşit cineva să facă ceva înaintea ta, nu e exclus să reuşeşti ori tu, ori alţii. Trebuie să fie un început pentru toate.
  • După ce afli ce te pasionează stabileşte-ţi un scop şi nişte acţiuni SMART pe care să le ai mereu în minte astfel încât să ajungi acolo unde îţi doreşti. Propune-ţi un scop măreţ, “Ţinteşte spre lună…Chiar dacă nu reuşeşti, măcar vei fi printre stele! – Les Brown”
  • Un alt lucru important este să nu te compari cu nimeni altcineva. Concetrează-te pe propriul progres. Dacă nu e mereu în linie dreaptă, crescătoare nu te îngrijora, e normal. Sunt perioade bune şi perioade mai puţin bune, important este să nu renunţi şi să vezi cât de mult ai evoluat comparativ cu prima zi.
  • De asemenea, pentru a deveni cea mai bună varianta a ta este esenţial  să crezi în tine şi să nu renunţi niciodată. Când nu te simţi în stare să faci ceea ce e nevoie, găseşte “un buton de autopornire”. O tehnică pentru asta este să numeri descrescător de la 5 la 1 şi apoi să te apuci de treabă. Numărând invers nu vei mai lăsa creierul să se gândească la starea ta de spirit sau la dubii şi te vei pune pe fapte.

Lumea din jurul tău te poate inspira sau demotiva. Pentru ca drumul spre succes să fie şi mai uşor găseşte alte persoane cu aceeaşi mentalitate ca şi tine, care sunt orientați spre dezvoltare şi nu urmăresc doar rezultatele.

Leave a Comment

Your email address will not be published.