5 lucruri de care avem nevoie ca angajati pentru a ne atinge potentialul

august 11, 2021 0 Comments

Iata care sunt cele mai importante lucruri de care are nevoie un angajat, pentru a ramane productiv si pentru a continua sa aiba rezultate de exceptie:

  1. Sa se simta apreciat si respectat

Un angajat bun va dori sa vada ca si ceilalti sunt constienti de munca pe care o depune pentru companie. Ei doresc sa castige respectul superiorilor prin munca si sa fie recompensati corespunzator cu rezultatele lor. Pun pret pe o relatie transparenta cu sefii, una care sa le permita sa isi spuna parerea fara a-si risca jobul sau fara a parea neloiali sau nedemni de incredere.

  1. Sa se investeasca in dezvoltarea lui

Angajatii vor ca investitiile in dezvoltarea lor profesionala sa fie facute pe termen lung, nu doar sa li se ofere recompense temporare, fara o reala valoare pentru cariera lor. Programele de training sunt foarte apreciate de angajati, dar si introducerea unor noi tehnologii sau a unor programe. Exista domenii in care tehnologia a usurat foarte mult munca angajatilor si le-a permis sa inceapa proiecte mult mai complexe si sa le termine mai rapid. De exemplu, designerii grafici au o suita de programe in care au nevoie de cat mai multa dexteritate, asa ca un training in care sa invete elementele de baza si micile trucuri de finete este o investitie si in abilitatile lor.

  1. Sa fie inclus in sedintele importante

Un angajat care are aspiratii inalte si vrea sa ajunga, la un moment dat, intr-o functie de conducere trebuie sa stie si cum functioneaza businessul. El va aprecia un sef care are incredere in el si il include in sedintele importante, in care se iau decizii. In plus, are astfel sansa de a afla in ce directii trebuie sa se dezvolte, astfel incat sa faca fata pe viitor unei responsabilitati de manager.

  1. Vrea lideri care sa nu se simta amenintati de el

Un angajat cu potential isi va dori un mentor, nu un sef, o persoana de la care sa invete si una care sa nu se simta amenintata de faptul ca are un om extrem de competent in echipa. Este responsabilitatea unui bun manager sa descopere si sa cultive acea persoana care, in cele din urma, ii va lua locul. In schimb, un lider care isi pazeste spatele si vrea sa stie ca slujba sa nu este in pericol va incerca sa pastreze unele cunostinte doar pentru el si sa nu le permita oamenilor cu care lucreaza sa evolueze.

  1. Sa fie incurajat sa isi asume riscuri si sa ia decizii

Un angajat competent vrea ca superiorul sau sa ii permita sa invete din greseli si sa il ghideze astfel incat sa depaseasca orice obstacol la locul de munca. Daca ideile unui angajat sau intiativele sale sunt respinse fara un motiv clar, el va avea impresia ca tot ce se doreste de la el este sa faca doar strictul necesar. Cand i se da insa libertate de actiune, un angajat bun va prelua controlul, va lua decizii si, daca acestea se dovedesc a fi gresite, va invata din asta pe viitor. Multe companii cauta persoane dispuse sa isi asume riscuri si responsabilitati, tocmai pentru ca acestia sunt oamenii pe care te poti baza si care contribuie la dezvoltarea unui business.

Leave a Comment

Your email address will not be published.