Intrebari comune la un interviu

septembrie 8, 2021 0 Comments

1. Povesteste-mi despre tine

La aceasta intrebare este foarte important sa raspunzi cu detalii din viata profesionala, nu cea personala(“Dupa ce m-am casatorit am facut X sau Y”). De asemenea, sa incerci sa nu lungesti raspunsurile. Incepi cu inceputurile doar daca consideri relevant.

2. De ce pleci de la jobul actual?

Focus pe oportunitatea ce ti-o ofera jobul pentru care dai interviu. Raspunsul nu trebuie sa puna in lumina rea compania din care pleci, ci sa puna in lumina buna pe cea la care vrei sa lucrezi.

3. Cum faci fata unui mediu de munca stresant?

E foarte bine sa te gandesti din timp la aceasta intrebare, si sa ai un raspuns pregatit. De exemplu, daca ai lucrat intr-un call center, te poti lega de atmosfera incarcata din acesta, care te-a ajutat sa dezvolti rezistenta la stres.

4. De ce vrei sa lucrezi la noi?

Cu siguranta vei primi aceasa intrebare, iar raspunsul se afla in putina cercetare a companiei, inainte de a te prezenta la interviu.

“Bineinteles ca am facut research despre compania dvs. inainte sa ma prezint la interviu, si consider ca prin experienta mea, pot contribui in cadrul echipei, la cresterea companiei”.

5. Da-ne te rog un exemplu cand te-ai confruntat cu o provocare/problema si cum ai depasit-o?

6. Unde te vezi in cariera peste cinci ani?

E important sa amintesti in raspunsul tau si pozitia pentru care aplici dar fereste-te sa te exprimi ca si cum aceasta sta in calea succesului tau.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.