Cum să vă faceți remarcat la un interviu de angajare online

septembrie 7, 2021 0 Comments

Fiți punctual

Ca și la interviurile față în față, este bine să fiți cu 10 minute înainte.

 

Alegeți locul perfect

Alegeți un loc bun cu lumină naturală pentru ca intervievatorul să vă vadă clar. Fundalul este și el foarte important – faceți curățenie și înlăturați toate obiectele din spatele dumneavoastră care ar putea să distragă atenția intervievatorului.

 

Înlăturați factorii perturbatori

Nu uitați să dezactivați notificările de pe dispozitivul dumneavoastră. Dacă locuiți cu altcineva sau aveți un animal de companie, asigurați-vă că nu vă deranjează și că nu pot intra accidental în cadru.

 

Fiți pregătit

Pregătiți răspunsuri la cele mai frecvente întrebări puse la interviu. De asemenea, puteți avea la îndemână CV-ul și scrisoarea de intenție ca referințe rapide. Nu uitați să aveți la îndemână un pix și hârtie în cazul în care trebuie să luați notițe.

 

Îmbrăcați-vă pentru o reușită profesională

Îmbrăcați-vă ca și cum ați merge la un interviu față în față. Prima impresie este importantă și, de aceea, trebuie să aveți o ținută profesională chiar dacă sunteți în salonul de acasă.

Ascultați cu atenție

Interviurile online pot avea uneori un decalaj audio, ceea ce înseamnă că puteți întrerupe pe cineva fără să vreți. Pentru a evita acest lucru, ascultați-l cu atenție pe intervievator și așteptați câteva secunde înainte să vorbiți.

 

Fiți atent la limbajul corpului

Nu uitați să stați drept, să zâmbiți și să captați atenția intervievatorului. Contactul vizual este important, așa că faceți tot posibilul să-l priviți „în ochi” pe intervievator: adică uitați-vă la camera web și nu la ecran.

 

Scrieți un e-mail de mulțumire

Ca la alte interviuri de angajare, trimiteți intervievatorului un e-mail de mulțumire. E-mailul arată că sunteți atent și recunoscător pentru șansa oferită.

 

Informați-vă despre stadiul procedurii

În companiile mari, procedura de recrutare poate fi de durată, așa că înarmați-vă cu răbdare. Asta nu înseamnă că nu trebuie să vă interesați din când în când de stadiul procedurii, pentru a vă exprima astfel interesul față de postul vacant.

Leave a Comment

Your email address will not be published.