Cele mai frecvente 15 probleme și conflicte la locul de muncă

septembrie 25, 2021 0 Comments

Conflictele la locul de muncă: care sunt cele mai frecvente?

Dar, Care sunt cele mai frecvente conflicte la locul de muncă? Care sunt cele mai frecvente cauze ale acestor probleme de muncă? Vă vom explica mai jos.

1. Lipsa muncii în echipă

Munca în echipă este una dintre abilitățile cele mai apreciate de recrutor, deoarece atunci când un angajat lucrează ca o echipă, creativitatea și învățarea lor se îmbunătățesc, nivelul de stres este redus, iar performanța și productivitatea sunt crescute. Cu toate acestea, în cazurile în care lucrătorii decid să meargă singuri și munca în echipă nu se manifestă în companie, pot apărea conflicte.

Pe de altă parte, o mentalitate foarte individualistă poate duce la neîncredere în ceilalți, iar în aceste situații este ușor să interpretăm greșit anumite comportamente și să le atribuim dorinței de a ieși în evidență deasupra colegilor de muncă.

2. Lipsa comunicării

Lipsa comunicării este o altă cauză care poate provoca conflicte grave la locul de muncăDeoarece atunci când un angajat sau superior nu reușește să comunice (sau să trimită mesajele necesare) altor lucrători, pot apărea probleme. Miscomunicația se poate prezenta ca dezinformare sau dezinformare. În primul caz, informațiile nu ajung; în al doilea caz, informațiile ajung greșit.

În cele din urmă, fricțiunile care pot fi produse de comunicarea greșită pot duce la situații ambigue care duc la eșecuri și, în acele ocazii, incapacitatea de a ști cine a greșit duce la conflicte.

3. Tovarăși toxici

Uneori, conflictele de muncă pot apărea fără nicio intenție, cu toate acestea, alteori, persoanele toxice creează un mediu prost în care merg, în special la locul de muncă. Tovarășii toxici se identifică pentru că oriunde pășesc, ajung să ajungă rău cu toată lumea și creează conflicte acolo unde nu există. Le place să ajungă acolo unde nu sunt chemați, vor să fie centrul atenției și sunt, de obicei, oamenii tipici cunoscuți drept falși și critici.

4. Șefii toxici

S-ar putea să nu fie colegii de muncă cei care intoxică mediul de lucru, ci și șefii datorită gestionării lor greșite sau datorită personalității lor, îți fac viața imposibilă. În aceste cazuri, este posibil să fiți dezavantajat atunci când vine vorba de rezolvarea conflictului.

5. Competitivitate

Este obișnuit ca multe companii să își plătească angajații pe baza realizărilor. Și în timp ce unele companii distribuie comisioane între membrii echipei, altele recompensează angajații individuali: în funcție de vânzări sau de obiectivele stabilite, o singură persoană primește comisionul. Acest tip de stimulent poate provoca fricțiuni între lucrători, deoarece competitivitatea care se creează aduce cu sine conflicte între lucrători.

6. Relațiile de dragoste

Colegii pot avea o aventură, care nu trebuie să fie negativă. Acum eÎn unele situații, relațiile amoroase la locul de muncă pot duce la conflicte. Relațiile de dragoste pot apărea în mediul de lucru ca în orice alt loc, dar, pentru a evita conflictele, este necesar ca acestea să nu interfereze cu munca.

7. Colegii care nu funcționează bine

Și, desigur, Atunci când un partener nu funcționează așa cum ar trebui, pot apărea conflicte. Când cineva nu își face treaba bine, va ajunge să se amestece în a ta și, eventual, te va face să o faci și să lucrezi mai mult. Întreprinderile și organizațiile sunt sisteme dinamice, iar o întârziere în termenul limită pentru a furniza un proiect poate provoca întreaga funcționare generală a acestui „organism viu” să sufere. Nimănui nu-i place să lucreze de două ori mai mult.

8. Prejudecăți (machism / rasism)

Prejudecățile sunt o sursă de conflict în diferite sfere ale vieții, precum și la locul de muncă. Colegii care nu tolerează oameni din alte părți ale lumii sau cu altă culoare a pielii, șefii care își tratează angajații într-un mod machist etc. Acestea sunt cazuri care pot apărea la locul de muncă.

9. Ciocniri de personalitate

Uneori personalitățile nu se potrivesc, iar scânteia sare la primele câteva schimbări. În relațiile personale, conflictele există și zi de zi. Când apare un astfel de conflict, cel mai bine este să rezolvați problema cât mai curând posibil.

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că ciocnirile între diferite personalități nu sunt de obicei cele mai frecvente motive pentru care apar conflicte în companie. Dimpotrivă, multe probleme care sunt de fapt de natură organizațională și colectivă sunt atribuite în mod eronat caracteristicilor individuale ale anumitor persoane, deoarece aceasta este „opțiunea ușoară” atunci când se caută o explicație a ceea ce se întâmplă (pentru ceva se bazează într-un viziune esențialistă a lucrătorilor).

10. Mobbing

„Mobbingul”, cunoscut și sub numele de hărțuire psihologică la locul de muncă, are loc la locul de muncă atunci când o persoană sau mai mulți exercită violență psihologică într-un mod sistematic și repetat asupra unei alte persoane. Mobbing-ul poate fi între angajați, de la angajați la superior, de la superior la angajați sau de la organizație la unul dintre lucrătorii săi. Mobbingul nu numai că afectează performanța la locul de muncă și provoacă conflicte grave, ci poate provoca grave probleme psihologice la persoana care le suferă. Aceasta este o problemă care trebuie abordată la rădăcină odată ce a fost detectată.

11. Modificări în companie

Schimbările din companie pot genera conflicte de diferite tipuri. De exemplu, reducerea personalului poate determina angajații să se simtă inconfortabili și nemotivați; sau schimbările în conducerea superioară pot duce la noi politici care sunt binevenite de angajați, în special cei mai veterani. În cele din urmă, aceste perturbări pot face ca progresele realizate până acum să fie trunchiate până la apariția unei noi situații de reajustare.

12. Exploatare

Exploatarea de către angajatori poate genera, de asemenea, conflicte cu lucrătoriiDe exemplu, dacă lucrătorul nu simte că este plătit în mod echitabil sau percepe că lucrează excesiv (mai multe ore decât ar trebui), el poate ajunge prost la companie și la alți lucrători.

13. Conflictele de resurse

Munca excesivă se poate datora obligației, ca în cazul anterior. Dar se poate întâmpla, de asemenea, că lipsa de resurse a companiei (mai puțini lucrători decât ar trebui să aibă, o gestionare deficitară a personalului etc.) determină lucrătorii să intre în conflict cu compania sau să se simtă stresați.

14. Conflictul asupra valorilor mobiliare

Se poate întâmpla să fim foarte clari cu privire la valorile companiei și să ne placă mult munca, așa că vom performa la un nivel optim. Dar Este posibil ca unul dintre colegii noștri să nu se simtă la fel ca noi în această privință. Acest lucru poate face ca, în cazul acestora din urmă, performanța lor să fie scăzută și să fie nemotivată. Acest lucru poate crea o atmosferă proastă între colegi.

15. Ghiduri neclare

S-a comentat deja într-un punct anterior că comunicarea este esențială pentru buna desfășurare a muncii profesionale. Un tip de comunicare care trebuie luat în considerare și tratat cu atenție sunt liniile directoare neclare.

Lipsa comunicării în reglementările companiei sau în obiectivele așteptate de la un angajat poate provoca ceea ce este cunoscut sub numele de conflict de rol, cu alte cuvinte, neavând o idee corectă despre ce să facă sau despre ce se așteaptă de la un lucrător. Conflictul de rol creează conflicte între lucrători și este, de asemenea, una dintre cele mai frecvente cauze de stres sau epuizare a locului de muncă.

Leave a Comment

Your email address will not be published.