Cele mai importante lucruri cand iti alegi un job

august 28, 2021 0 Comments
  1. Pachetul de beneficii

Salariul este doar o componenta cand vine vorba de compensatiile pe care le poti primi de la locul de munca. Pe langa asta insa, marile companii ofera si abonamente medicale private, abonamente pe linii de transport in comun si multe altele. Degeaba ai un salariu cat de cat ok daca din aceasta suma trebuie sa iti acoperi transportul zilnic pana la locul de munca din banii tai. Trebuie sa ai o privire de ansamblu asupra tuturor beneficiilor inainte de a te decide.

  1. Care este programul de lucru

Nu toate companiile au un program fix de la 8-5 sau 9-6. Inainte de a alege job-ul, intreaba cat de flexibili sunt in legatura cu programul, cum esti contorizat si cum sunt compensate orele in plus. De asemenea, cate zile de concediu ai, daca se adauga la aceste zile o data cu vechimea samd.

  1. Incearca sa afli detalii din interior

Daca ai cunostinte sau stii pe cineva care lucreaza deja la aceasta companie intreaba cat sunt de multumiti. Daca treci prin birou de mai multe ori, incearca sa observi expresiile angajatilor. Exista mai multe evenimente de team-building sau activitati extra curriculare la locul de munca? Cum ar fi implicarea intr-un ONG sau alte activitati culturale.

  1. Ce oportunitati de crestere ai?

Poate un naumit job iti poate parea tentant pe moment, insa ce posibilitati de crestere iti ofera compania? Daca peste un an de zile asimilezi tot ce trebuie sa stii pentru job-ul curent, poti sa optezi pentru mai multe responsabilitati sau pot sa cresti in ierarhie? Poti sa cauti fosti angajati pentru a vedea cam ce perioada de timp au petrecut in companie sau sa te interesezi de angajatii pe care ii are momentan compania pentru a vedea cam care este perioada medie petrecuta de angajati in companie (inainte de a cauta alte posibilitati).

  1. Care este istoricul companiei

Pentru a vedea mai bine ce stabilitate iti ofera compania, arunca o privire asupra istoricului acesteia. Poti sa te itneresezi de planurile companiei pe viitor, daca au anumite target-uri pe care trebuie sa le atinga sau vor sa deschida sediu si in alte orase, daca doresc sa se extinda. In cazul in care este vorba de un start-up, poate fi o posibilitate buna pentru tine pe viitorul indelungat sa fii alaturi de companie in procesul ei de crestere.

  1. In ce consta job-ul?

Evident ca acest lucru nu ar intra pe ultima pozitie si trebuie sa iti in considerare aspectul de la inceput. In cazul in care ceva te-a nemultumit la job-ul actual, inseamna ca deja stii la ce anume nu vrei sa te astepti de la noul job. Si la urma urmei, ce conteaza cu adevarat este sa fii pasionat de ceea ce reprezint anoua posibilitate. Majoritatea timpului o vei petrece oricum la birou, lucrand pentru noua companie.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.